MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Lansarea aplicației Mediaș City

 

Primăria Municipiului Mediaș a lansat aplicația Mediaș City pentru smartphone-uri și tablete, în data de 19 decembrie 2018, inițiativă prin care administrația locală dorește să promoveze orașul ca destinație turistică și, în același timp, să modernizeze și să eficientizeze comunicarea între turiști, cetățeni și autorități. La eveniment au participat, alături de conducerea municipalității, reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din oraş, ai ONG-urilor, ai firmelor de transport, ai societăţilor comerciale, ai hotelurilor și ai restaurantelor medieşene. În prezenţa acestora, la invitaţia primarului Roman Gheorghe, reprezentaţii Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu şi ai Camerei de Comerţ Sibiu au prezentat Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 şi au fost deschişi parteneriatelor cu noi colaboratori ai zonei de nord a judeţului Sibiu.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Magazinul Play și de pe App Store și este un ghid digital, prin care orașul este prezentat cu istoria, obiectivele sale turistice, de cazare și agrement, oferind utilizatorilor o modalitate simplă, accesibilă, rapidă și inteligentă de a accesa toate datele utile necesare unei experiențe turistice complete.

Aplicația se adresează în principal turiștilor care vor să cunoască evenimentele culturale și sportive, organizate în municipiu, să descopere frumusețile orașului, traseele turistice și  străduțele pline de povești ale vechii cetăți medievale. Ca element inedit, cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot scana coduri QR pentru a primi instant informații despre obiectivele turistice vizitate în Mediaș.