MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Informare privind desfășurarea unui exercițiu în domeniul situațiilor de urgență

Marți, 30.10.2018 ora 10.30 are loc în Sala de Ședințe „Daniel Thellmann“ a Primăriei Municipiului Mediaș un exercițiu combinat, de conducere –în vederea antrenării structurilor de management și cu forțe în teren –în vederea antrenării structurilor de intervenție, având ca temă: „Producerea unui cutremur în urma căruia au fost afectate clădiri din municipiul Mediaș, cu rezistență seismică redusă, rezultând multiple victime sub dărâmături”.

Situația tactică este următoarea: În urma producerii unui cutremur cu epicentrul în Munții Făgăraș, au fost afectate 40% din clădirile din centrul vechi, clădiri administrative, instituții și societăți comerciale. Importante pagube au fost în cartierul Gura Câmpului. De asemenea, rețelele de comunicații, electricitate, gaz, au fost afectate. Transportul feroviar a fost întrerupt din cauza prăbușirii unor stâlpi de electricitate. Pe străzile orașului se circulă cu dificultate. Toate drumurile naționale și județene ce penetrează Mediașul sunt blocate pe anumite tronsoane.

În data de 30.10.2018:

  • În jurul orei 10.30 are loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență ce se va desfășura în sala Daniel Thellmann. Participanți : Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mediaș și conducerea ISU Sibiu.
  • Deplasarea  în zona str. Câmpul de Jos (cu autovehiculele municipalității, ale instituțiilor și societăților ce au reprezentanți în Comitetul Local pentru Situații de Urgență) - colaborează Direcția Poliția Locală, Direcția de Administrare a Domeniului Public.

În jurul orei 11.00  - 11.30 se declanșează efectiv executarea misiunilor specifice (în zona str. Câmpul de Jos).