MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Păsările Cetății – expoziție personală Emil Mureșan

Galeria municipală de Artă din P-ța Regele Ferdinand I, nr.1 va găzdui, începând cu data de 13 martie 2017, începând cu ora 17.00, o expoziție personală a maestrului Emil Mureșan, cu titlul „Păsările Cetății” care va cuprinde o parte din cele mai reprezentative lucrări în pânză de păianjen, sculptură, modelaj și colaje având ca și tematică legătura dintre păsările preferate ale artistului, Bufnița și vechile legende ale Cetății Mediașului. 

Dincolo de simbolistica și conotațiile variate, mai vechi sau mai noi, legate de misterioasele creaturi ale nopții, bufnițele, atracția artistului medieșean pentru acestea pornește mai degrabă din perpetua admirație și contemplare a naturii, sub toate formele, expresiile și culorile ei imortalizate în creațiile sale, de-a lungul vremii. Totodată, pornind de la vechile povestiri și legende ale burgului nostru, relatate de George Togan în a sa „Istorie romanțată a Mediașului”, artistul a văzut în „păsările cetății” o exemplificare a simbiozei sau comuniunii firești dintre om și natură, dintre viața comunității și cea a naturii.

Vă așteptăm așadar să (re)descoperiți creațiile inedite ale artistului Emil Mureșan și să ne bucurăm împreună de prezența sa, în cadrul vernisajului din spațiul expozițional din curtea Bibliotecii municipale „St.L.Roth” Mediaș.

Expoziția poate fi vizitata în perioada 13 martie  - 31 martie 2017, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00  - 16.00.

Vă așteptăm cu drag !