MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Declarația primarului municipiului Mediaș referitoare la Festivalul Mediaș, cetate medievală. Târg de Meșteșuguri Vii

Declarația primarului municipiului Mediaș referitoare la Festivalul Mediaș, cetate medievală. Târg de Meșteșuguri Vii

În data de 7 august, a avut loc o conferință de presă la sediul Primăriei Municipiului Mediaș,  în cadrul căreia primarul și viceprimarul municipiului au discutat cu jurnaliștii referitor la evenimentele care vor avea loc la Mediaș în acest sfârșit de săptămână.

„În acest an, Mediașul împlinește 750 de ani de atestare documentară, motiv pentru care orașul nostru  este în sărbătoare.

În 3 iunie am deschis  oficial seria sărbătorilor sub egida Medias 750 atât prin comunicări științifice, prin parada medievală,  dar și  prin  concertul care i-a avut ca invitați pe Delia și Direcția 5. În toată această perioadă, am continuat să aducem în fața medieșenilor evenimente dintre cele mai variate, în încercarea de a mulțumi gusturi cât mai diferite.  Am fost plăcut surprins de faptul că  atât medieșenii, cât și cei care ne-au vizitat în această perioadă au fost încântați de faptul că orașul  a prins viață.

Suntem un burg medieval, așa că am considerat firesc ca seria evenimentelor Mediaș 750 să culmineze cu Festivalul „Mediaș, Cetate medievală. Târg de meșteșuguri vii”. Cu siguranță medieșenii, dar și toți sașii care în perioada aceasta s-au întors acasă vor îndrăgi  activitățile pe care meșteșugarii, cavalerii și domnițele le-au pregătit în Piața Regele Ferdinand I în perioada 11 – 13 august. Vor fi peste 80 de meșteșugari, numeroase ordine cavalerești din Mediaș și din toată țara, formații și artiști specific medievali care vor concerta pentru prima oară în Mediaș. În plus, păstrăm tradiția spectacolului cu cai de la Clubul Sportiv Școlar și îi invităm pe toți doritorii să ni se alăture sâmbătă la ora 17:00, dar am pregătit și momente impresionante cu foc.

Încheiem seria evenimentelor sub egida Mediaș 750 cu trei seri de spectacole ce vor avea loc în fața Primăriei.  Am invitat atât artiști locali, îndrăgiți de medieșeni precum grupul Motto, Ela Sol &Dixi, Virgil Suciu sau Tudor Turcu, cât si artiști naționali precum Loredana, Carlas Dreams, Horia Brenciu, Alina Eremia, Marcel Pavel, Mirabela Dauer și Luminița Anghel. Prin acești artiști , am încercat să ne adresam tuturor categoriilor de vârstă, să dăm fiecărui medieșean ocazia de a se bucura alături de noi în aceste zile de sărbătoare.

Vă invit pe toți să fiți alături de noi în această perioadă, să luați parte într-un număr cât mai mare la toate activitățile pe care vi le-am pregătit, să fim împreună Mediaș 750!

Evenimentele din fața Primăriei  nu se încheie în 13 august. Ne-am propus să sărbătorim împreună și Sfânta Maria, așa că doritorii vor putea participa atât în 14 , cât și în 15 august, la spectacole folclorice organizate cu această ocazie. “

Roman Gheorghe, Primarul Municipiului Mediaș