MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Festivalul Recoltei la Mediaș

Festivalul Recoltei la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș organizează Festivalul Recoltei, în zilele de 6 și 7 octombrie, în Piața Corneliu Coposu.

Ziua de 6 octombrie va începe la ora 11.00 cu o slujbă de sfințire a recoltei, urmată de parada costumelor de toamnă și de concursurile pregătite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Peste o sută de copii din unitățile școlare din Mediaș și satul aparținător Ighiș au realizat decorațiuni dedicate acestui anotimp și le vor expune pe standurile amplasate în Piața Corneliu Coposu.

Între orele 11.30 – 12.45 vor avea loc o serie de concursuri adresate copiilor, indiferent de vârstă. Aceștia vor sări în saci, vor sculpta bostani, vor arunca în dovleci castanele și vor impresiona juriul în cadrul Concursului ,,Micii bucătari ai toamnei“.

Pe scena amplasată în Piața Corneliu Coposu vor urca în cele două zile atât artiști locali, cât și naționali: Benone Sinulescu, Puiu Codreanu, Cătălin Doinaș, Adina Roșca, Bambi.

Pe lângă toate aceste surprize, la Festivalul Recoltei vor fi prezenți zeci de comercianți veniți din toate colțurile țării cu preparate gustoase și meșteri populari cu exponate lucrate manual, artizanat de Corund, ceramică, hand-made, produse textile, marochinărie și multe altele.

Invitații acestui eveniment vor degusta produse preparate în bucătăria doamnelor din Mediaș și din berbecuțul la proțap și vor participa la un moment spectaculos, în care mustul se va obține zdrobind strugurii direct cu picioarele, în lin.