MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Expoziţie temporară: „Interferențe Temporare”

Expoziţie temporară: „Interferențe Temporare”

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, organizează la Muzeul Municipal Mediaș în perioada 12 octombrie – 9 noiembrie, expoziția temporară de arte vizuale Interferențe Temporare. Expoziția de grup prezintă lucrări din portofoliul unor tineri artiști medieșeni, preocupați de domeniul fascinant și sensibil al artelor, aceștia fiind înscriși în momentul actual la Licee și Facultăți de Arte Plastice.

Evenimentul este intitulat generic Interferențe Temporare deoarece tinerii artiști își doresc ca această expoziție să nu fie una tradițională, care să cuprindă doar un anumit mediu artistic și un singur subiect, ci au decis ca expoziția să unească lucrări de artă realizate în diferite medii artistice, precum pictură, desen și fotografie. Expoziția aduce în fața publicului lucrări cu subiecte aparent diferite, însă de o mare actualitate în arta contemporană, toate având un element comun, și anume trecerea timpului.  În aceste lucrări se poate identifica omul în solitudinea sa, habitatul uman, mediul înconjurător, amprenta lăsată de timp pe clădirile și în spațiile care ne înconjoară, reprezentarea viciilor și efemeritatea vieții. Expoziția nu reproduce o realitatea existentă deoarece se consideră că „în arta contemporană activitatea artistică este o producere de realități formale și nu o repetare a realităților percepției preexistente”. Prin urmare, în această expoziție pot fi remarcate influențe ale mai multor stiluri și perioade de timp, de la baroc la expresionism, de la realism la social și pop art, ș.a., iar elementul care aduce unitate și un fir narativ coerent acestei expoziții este trecerea timpului, în toate formele ei.

În cadrul expoziției vor expune lucrări Cristina Deva, Marius Fodor, Alexandru Lunceanu, Georgiana Popa, Mihai Rătescu, Monica Rusu, Ana Maria Surdu și Sorin Pănăzan.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 12 octombrie, ora 17:00.

Expoziţia va fi deschisă la sediul Muzeului Municipal, Str. M. Viteazu, Nr. 46,

în perioada  12 octombrie – 9 noiembrie, 2018.