MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Let's Do It, Romania - Ziua Națională de Curățenie 2018

Primăria Mediaș se alătură campaniei Let`s Do It, România

La fel ca în fiecare an, Primăria Municipiului Mediaș se alătură și în 2018 campaniei „Let`s Do It, România“, care va reuni, la nivel internațional, 150 de țări sub umbrela World Cleanup Day și care se va desfășura sâmbătă, 15 septembrie. Dorim ca municipalitatea să fie un exemplu pozitiv pentru toți cetățenii, pe care îi invităm să se alăture în număr cât mai mare campaniei de curățenie și să devină, la rândul lor, un exemplu de urmat pentru cei din jur,  în ceea ce privește păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat.

Toți medieșenii care au făcut parte din echipa de voluntari ai  Let`s Do It, România și care și-au adus contribuția la cea mai mare mișcare socială de protecție a mediului sunt așteptați la Grădina de Vară, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 17:00. Toți cei prezenți vor avea parte de numeroase surprize pregătite de către municipalitate.

  Începand din  anul 2010,  am reușit să mobilizăm aproximativ 1.400.000 de voluntari, dintre care 800.000 erau tineri și, cu ajutorul lor, a 400 de companii și, 1900 de primării și am reușit să strângem 25.000 de tone de deșeuri.

Anul acesta proiectul se va realiza și în context global în 150 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. Astfel, ne propunem să mobilizăm 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi. În România, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului.

Până în acest moment proiectul se bucură de sprijinul următorilor actori instituționali: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Turismului, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România.

Pentru o mai bună desfășurare a activităților din data de 15 septembrie, va invităm la o întâlnire cu reprezentanți ai voluntarilor-profesori din fiecare școală și liceu din Mediaș.

Întâlnirea va avea loc luni, 3 septembrie la ora 15.00 în sala mare de ședințe a primariei.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.