MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Mediasul prezent la Târgul de Turism al României organizat la Romexpo Bucureșt

Municipiul Mediaș este reprezentat de chef Marius Urian la Târgul de Turism al României organizat la Romexpo București, în perioada 22 – 25 februarie 2018.

Această oportunitate a apărut datorită parteneriatului pe care Primăria Mediaș l-a semnat cu Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Muzeul ASTRA. Regiunea Sibiu din care face parte și municipiul Mediaș va avea amenajat un stand unic sub egida Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Timp de patru zile, participanții la acest Târg de Turism vor primi și vor afla informații despre Mediaș, respectiv despre Sibiu și localitățile din județ, care pun la dispoziție servicii de turism, trasee culturale prin toată regiunea și vor degusta cârnații de Mangalița, plăcinta cu urdă numită popular ,,vărzar’, balmoșul, tocana de oaie, ciolanul afumat cu fasole, dar și o ,, zamă de 3 minute”, pregătită mai demult de către țărani, consistentă și gătită de data aceasta de către reprezentantul Mediașului, chef Marius Urian.

Echipa care reprezintă județul Sibiu va sta la dispoziția celor interesați cu materiale despre Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și îi vor invita pe vizitatori să participe vineri, 23 februarie 2018, de la ora 16:00, la demonstrația de live cooking, când reprezentantul Mediașului, chef Marius Urian va găti ,,zama de 3 minute”, o rețetă tradițională care cu siguranță îi va încânta, după ce o vor degusta.