MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Delegație a Municipiului Mediaș participantă la un proiect internațional în Dabrowa Gornicza, Polonia

În perioada 3-5 mai 2019, o delegație a Municipiului Mediaș a participat la Dabrowa Gornicza - Polonia, oraș cu care suntem înfrățiți din anul 2011, la proiectul internațional „Wide Perspective – Specific Actions“. Proiectul  a avut ca grup țintă elevi și profesori ai liceelor din Municipiul Dabrowa Gornicza și din orașele înfrățite cu acesta (Studenka - Cehia, Rossano și Castell’ Umberto - Italia, Câmpulung Moldovenesc și Mediaș - România).

Delegația municipiului Mediaș a fost compusă din d-na profesor Elena Roman (Liceul Teoretic „Axente Sever“ ), d-na profesor Claudia Lungu (Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz“), dl. profesor Dan Sima (Colegiul Tehnic „Mediensis“),  Andrei Pumnea (elev al Liceului Teoretic „Axente Sever“), Andrei Opriș (elev al Liceului Tehnologic „Școala Națională de Gaz“), Ovidiu Bartoș (elev al Liceului Teoretic „St. L. Roth“), Andreas Fulop (elev al Colegiului Tehnic „Mediensis“) și Claudia Maria Codoi (elevă a Liceului Tehnologic „Automecanica, fiind de asemenea implicate în mod activ d-na profesor Monica Moț (director al Liceului Tehnologic „Automecanica“) și d-na profesor Andreea Leitao (Liceul Teoretic „St. L. Roth“).

Activitatea specifică fiecărei delegații participante la proiect a fost să ofere o prezentare concisă a orașului și a școlilor reprezentate și, fiecare delegație în parte, să ofere o perspectivă particulară asupra conceptului de securitate/siguranță. Tema pregătită de către delegația medieșană a fost cea a securității în mediul online (Internet Security). Ambele prezentări realizate de echipa de elevi a municipiului Mediaș au fost foarte apreciate de audiență atât sub aspectul calității informației, cât și a felului în care elevii noștri au reușit să comunice cu publicul. Prezentarea tematică asupra securității internetului a fost, de altfel, singura care a avut caracter interactiv, implicând publicul în construirea unei imagini relevante cu privire la acest foarte complex domeniu.

Programul evenimentului desfășurat în Dabrowa Gornicza a mai inclus și o impresionantă vizită la lagărele de concentrare de la Auschwitz și Birkenau și o deplasare la spectaculoasa mină de sare din localitatea Wieliczka.