MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Pasapoarte

Începând cu data de 03.05.2018, cererile privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse la punctul mobil Mediaş se preiau exclusiv pe bază de programare online, accesându-se site-ul epasapoarte.ro.

Pe site, se selectează „programare”, se completează  rubricile referitoare la nume şi prenume, adresă de e-mail, tipul paşaportului solicitat, se selectează locaţia „Sibiu-Mediaş”, se bifează numărul de persoane pentru care se solicită obţinerea de paşapoarte şi se dă click pe „dată şi oră”, selectându-se ulterior data şi ora dorite, în funcţie de disponibilitate. Se apasă butonul „Rezervă”, după care, pe adresa de e-mail, se va primi un mail din partea serviciului de paşapoarte şi se vor urma instrucţiunile din cuprinsul acestuia.

Solicitanţilor care se prezintă la punctul mobil Mediaş fără a avea programare online nu li se vor prelua documentaţiile în vederea eliberării paşapoartelor.

Începând cu 03.05.2018, pentru fiecare documentaţie care se preia de către lucrătorul de paşapoarte, se alocă un interval de 7 minute, necesar efectuării tuturor operaţiunilor care se impun (verificarea documentaţiei, scanarea documentelor originale prezentate, preluarea imaginii solicitantului etc.).

În aceste condiţii, ţinând cont de perioada de 7 minute necesară preluării fiecărei cereri şi de aceea că, la punctul Mediaş, documentaţiile se preiau în fiecare zi de joi, în intervalul orar 10.30 – 13.30, rezultă că, săptâmânal, va putea fi preluat un număr limitat de cereri (aproximativ 25).

Reamintim că, la Mediaş, pot fi depuse documentaţii doar în vederea eliberării paşaportului simplu electronic, nu şi a celui temporar, iar termenul de eliberare a paşaportului simplu electronic este de 14 zile calendaristice.

Documentaţii în vederea eliberării paşapoartelor (inclusiv a celor temporare) pot fi depuse şi la sediul Serviciului de Paşapoarte Sibiu (str. A. Şaguna, nr. 10), pe bază de programare online sau utilizându-se sistemul cu numere de ordine.