MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Eveniment gastronomic la Mediaș

În calitate de partener al „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019“, Municipiul Mediaș a găzduit vizita membrilor Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism, precum și ai  reprezentanților regiunilor gastronomice europene din Portugalia, Spania, Letonia, Italia, Danemarca, Olanda, Irlanda, Grecia, Finlanda și Slovenia. La evenimentul care s-a desfășurat miercuri, 13 februarie, au luat parte primarul și viceprimarul municipiului Mediaș, primari din zona de nord, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai administrației publice locale, ai unităților de învățământ, dar și ai mediului de afaceri din orașul nostru.

Pentru toți participanții au fost organizate expoziții cu produse realizate de către fabrici autohtone, care continuă să păstreze tradițiile meșteșugărești, precum Emailul, Teracota, Medimpact, Transilvania Glass. Oaspeții au putut astfel admira produse de calitate, au putut să guste rețete gătite de restaurante din Mediaș și din zonă,  pentru a căror preparare s-au folosit produse achiziţionate de la micii producători locali. Invitații au avut ocazia să deguste și vinuri provenite de la o podgorie autohtonă, fiind apreciată inițiativa unui antreprenor local care a reușit să readucă în atenție tradiția viticolă specifică Mediașului.

De asemenea, expoziţia culinară cu degustare la care au fost prezenţi mai mulţi producători locali şi din zona de nord a județului Sibiu a fost un real succes, fiind prezentate produse autohtone specifice fiecăruia dintre expozanți.

Invitații au avut parte și de o prezentare a Mediașului, discursuri ale oficialităților, dar și momente artistice prezentate de către talentații copii care activează în cadrul Clubului Copiilor Mediaș.