MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Școala de Vară „Conservare și Restaurare“ la Mediaș

În colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș, Fundația Printul de Wales organizează în perioada 27 august – 7 septembrie 2018 Școala de Vară „Conservare și Restaurare”. Evenimentul se va desfășura în municipiul Mediaș, principalele teme dezbătute fiind: conservare versus restaurare; tehnici de restaurare folosind materiale și unelte tradiționale; geometrie și arhitectură medievală; reparații structurale; tencuieli pe bază de var.

În cadrul proiectului vor fi oferite 20 de burse, grupul țintă fiind format din studenți la specializarea arhitectură, precum și tineri arhitecți și ingineri români care studiază sau lucrează la proiecte de restaurare și conservare a unor monumente istorice din România. Bursele acordate persoanelor selecționate vor acoperi toate cheltuielile, excepție făcând transportul.

Întregul proiect este parte a programului Fundației Prințul de Wales de susținere a patrimoniului arhitectural al României, iar cursul de va fi predat de specialistul britanic in restaurare Henry Rumbold, MBE și de profesorul Giuseppe Amoruso de la Universitatea de Arhitectura din Milano.

Pentru înscrieri, toți ce interesați sunt rugați să trimită o aplicație formată dintr-un CV (maxim o pagină) și o scrisoare de motivare, la adresa de email cursuri@casaprintuldewales.ro, data limită fiind 10 august 2018, ora 18:00.