MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Sărbătoare filatelică în Cetatea Luminii, 750 de ani de la prima atestare documentară a Mediașului

Începând de vineri, 11 august, Romfilatelia, în parteneriat cu Primăria Mediaș și cu dl. ing. Liviu Pintican-Juga, va introduce în circulație emisiunea aniversară Mediaș, 750 de ani de atestare documentară. Aceasta va fi  disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/

Cele patru mărci poștale ale emisiunii, cu valoare de 2.5, 4, 4.5 și 16 lei, precum și albumul filatelic special prezintă, într-o manieră originală, orașul considerat un muzeu în aer liber, celebrând secole de istorie, tradiții și cultură.

Pe timbrul cu valoarea de 2,50 lei, este ilustrat Liceul Stephan Ludwig Roth, alături de simbolul „Gemenilor” amplasat pe faţada liceului, iar pe timbrul cu valoarea de 4 lei se regăsesc  Turnul Croitorilor, Torcătoarea și Catedrala Ortodoxă cu Hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”.

         Unul din cele mai vizitate obiective turistice din Mediaș, Complexul Arhitectural Franciscan, se regăsește alături de un deosebit basorelief, pe timbrul cu valoarea de 4,50 lei, iar pe timbrul cu valoarea de 16 lei sunt reprezentate Biserica Sfânta Margareta și unul din cei doi lei, simbol al casei Schuller.

Emisiunea este completată de un plic „prima zi“ și ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vignietă,  iar ștampila „prima zi“ a emisiunii se găsește în incinta Oficiului Poștal Mediaș 1.

Albumul special este realizat în tiraj limitat de 450 exemplare și reunește în aceeași tematică produse aparținând filateliei și medalisticii, blocul de 4 timbre nedantelate al emisiunii, numerotat de la 001 la 450 și medalia care prezintă pe avers și revers efigia lui Hermann Oberth și Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth.