MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Adunările Generale ale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară ECONORD SIBIU și APA TÂRNAVEI MARI

Adunările Generale ale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară

ECONORD SIBIU și APA TÂRNAVEI MARI 

Astăzi, 19 februarie 2021, au avut loc la Mediaș adunările generale ale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Econord Sibiu și Apa Târnavei Mari (ATM). Întâlnirile s-au desfășurat în Sala Mare de Ședințe a Primăriei Mediaș, la ele participând primarii unităților administrativ – teritoriale din județ care sunt membre ale acestor asociații.

În prezența domnișoarei deputat Christine Thellmann și a vicepreședintelui Consiliului Județean Sibiu, dl. Marcel Luca, au fost adoptate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședințelor.

În urma votului exprimat de către participanți, a fost reconfirmat în funcția de președinte al ADI ECONORD Sibiu dl. Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, după ce în urmă cu aproximativ o lună a fost reales și în funcția de președinte al ADI ATM.

Cele mai importante puncte aflate pe ordinea de zi au fost alegerea Consiliului Director, a cenzorului, aprobarea organigramei și a statului de funcții ale ADI ECONORD Sibiu, iar pentru ADI ATM - aprobarea extinderii ariei delegării pentru încă patru localități.

„Am avut astăzi o întâlnire cu toți primarii din nordul județului, primari care fac parte din cele două mari asociații care își derulează activitatea în zonă și aici mă refer la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECONORD Sibiu și Apa Târnavei Mari. Mă bucură faptul că, în urma discuțiilor pe care le-am avut, colegii au fost mulțumiți de modul în care am colaborat și astfel au considerat că este oportun să îmi continuu mandatul ca președinte al celor două asociații. Sigur că ne așteaptă provocări destul de mari, mai ales în privința derulării proiectului prin Apa Târnavei Mari, proiect care a fost obținut prin fonduri europene, iar valoarea lui este de aproximativ 120 de milioane de euro“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.