MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Peste 370 de cadre didactice din Mediaş vor primi laptopuri în urma derulării unui proiect european

Marți a fost semnat oficial la sediul municipalităţii medieşene contractul de achiziție aferent celui de-al doilea lot de produse din cadrul proiectului pe fonduri europene “Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu”.

La evenimentul desfășurat în sala mică de şedințe a primăriei au luat parte primarul municipiului, Gheorghe Roman, reprezentanții firmei câștigătoare și directori din cadrul municipalității.

În urma semnării acestui contract vor fi livrate 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de table interactive și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene. Valoarea contractului pentru aceste produse este de 3.057.028,49 lei cu TVA.

În cadrul aceluiași proiect, la începutul lunii noiembrie a fost semnat contractul pentru primul lot de produse în valoarea de 3,7 milioane de lei constând în 5.876 de tablete pentru elevii sistemului de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou.

“Pentru buna desfășurare a procesului de învățământ din oraș, Primăria Mediaș a promovat și a câștigat un proiect pe fonduri europene, de peste 11 milioane de lei. Acest proiect a fost împărțit în două loturi. Un prim lot, pe care deja l-am semnat, se referea la achiziția de tablete școlare pentru toți elevii din Municipiul Mediaș, iar tabletele se află deja la sediul primăriei.

Cel de-al doilea lot pe care l-am semnat astăzi se referă la achiziția de laptopuri și table interactive pentru toate sălile de clasă din oraș. Aș vrea să le mulțumesc în primul rând colegilor mei care s-au ocupat de promovarea acestui proiect și nu în ultimul rând cadrelor didactice pentru buna noastră colaborare”, a spus Gheorghe Roman, primarul Mediaşului.

- Articol preluat de pe siteul sibiu100.ro -