MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Societatea Meditur și-a extins parcul auto

  Societatea de transport local Meditur deține, din această săptămână,  trei noi mijloace de transport în comun. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „Modernizarea, Reabilitarea și Extinderea Traseelor de Transport Public Electric“, proiect cu finanțare europeană, câștigat de către Primăria Municipiului Mediaș.

  „În  mandatul trecut am promis medieșenilor că lucrăm la proiecte europene  de aproximativ 150 de milioane de euro. O parte din contracte le-am semnat încă de anul trecut, o parte am reușit să le semnăm la începutul acestui an. Proiectul la care facem referire acum este legat de modernizarea transportului local de călători, proiect pe care l-am semnat încă de anul trecut și care în acest moment prinde contur. Au ajuns acum în Mediaș trei troleibuze moderne, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 6 milioane de lei. Restul proiectului, tot din fonduri europene, vizează modernizarea liniei de contact, modernizarea unor poduri și consider că firmele care au câștigat licitația vor duce la bun sfârșit aceste lucrări“, a declarat dl. Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

  Obiectivul general al întregului proiect îl constituie promovarea mobilității urbane durabile prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic management, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia în detrimentul autoturismelor personale, fapt ce va conduce implicit la reducerea poluării în Municipiul Mediaș.

Video -> 3 trolieibuze noi au ajuns la Mediaș