MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Comunicatul primarului municipiului Mediaș din 30 martie

Dragi medieșeni,

situația actuala datorata apariției și răspândirii noului coronavirus, ne preocupa într-un mod din ce in ce mai acut pe fiecare dintre noi. Trebuie sa știți ca atenția mea și a celor din echipa mea se îndreaptă permanent spre rezolvarea cat mai rapidă și mai eficienta a tuturor problemelor care apar in Medias.

Va informez ca urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea societății Romgaz, cu dl director general Adrian Volintiru și ca urmare a bunei colaborări dintre Romgaz și Primaria Medias, Spitalul municipal Medias a primit o sponsorizare de 1.500.000 lei. Le mulțumesc in numele tuturor medieșenilor pentru susținerea comunității noastre in aceasta perioada  grea pentru noi toti. Conform contractului acești bani au ca destinație  - dotarea secției de Terapie Intensiva cu aparatura specifica. Astfel, se vor achiziționa ventilatoare mecanice de respirat, defibrilatoare, paturi multifuncționale pentru Secția de Terapie Intensiva și aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale.

Așa cum am declarat, cunosc situațiile critice cu care se confrunta Mediașul și fac demersuri susținute pentru a găsi rapid cele mai bune soluții. Fac apel și la înțelegerea dvs – orice situație care este critica la nivel național, evident ca nu poate fi rezolvata extrem de rapid nici la nivel local, asta nu înseamnă ca noi, aici la Medias nu facem tot ce ne sta in putere pentru a rezolva problemele apărute.

Criza de măști de protecție, de combinezoane și de mănuși de unica folosință nu îmi este deloc străină. Chiar dinainte sa îmi fie semnalata in mediul online, cunoșteam situația cu care se confrunta și medicii de familie. Spre deosebire de alte localități, medicii de familie din Medias nu sunt organizați într-o asociație, fapt care face ca dialogul cu aceștia sa se desfășoare mai greu. Chiar și in acest context, astăzi cei  32 de medici de familie de pe raza municipiului Medias și a satului aparținător Ighișul Nou au fost contactați pentru a se stabili ora la care urmează sa li se livreze cele 3200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unica.

Cunosc și susțin campania care se desfășoară la nivel local: Un oraș pentru un spital și care își propune sa folosească banii primiți din donații pentru achiziția echipamentelor necesare spitalului municipal Medias. Orice ajutor primit in aceasta perioada este evident binevenit. Le mulțumesc pe aceasta cale tuturor medieșenilor care au înțeles gravitatea situației cu care ne confruntam și care se implica social.

 Consider ca fiecare medieșean  poate susține comunitatea noastră și se poate implica activ in prevenirea și combaterea răspândirii cu noul coronavirus.  Fie ca v-ați înscris ca voluntari, fie ca donați sume de bani pentru spital, fie ca aveți grija  ca persoanele in vârstă din familiile dvs sa se expună cat mai puțin in aceste zile, fie pur și simplu ca ați decis  ca dvs și familiile dvs sa stați in casa și sa respectați regulile de izolare – oricare dintre aceste acțiuni este binevenita și dovedește gradul de maturitate și de responsabilitate sociala de care noi, medieșenii suntem capabili.