MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Echipele medieșene participante la concursul de robotică invitate la Primăria Mediaș

Echipele medieșene participante la concursul de robotică invitate la Primăria Mediaș

La invitația edililor medieșeni, membrii  celor două echipe care vor reprezenta Mediașul la faza națională a Concursului de Robotică BRD First Tech Challenge Romania au vizitat marți Primăria Mediaș. Primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann i-au felicitat pe tinerii liceeni și pe coordonatorii acestora, asigurându-i în continuare de întregul sprijin al municipalității în ceea ce privește participarea la acest concurs.

Cele două echipe medieșene Code Warriors – Liceul Teoretic „St. L. Roth“ și SNGine – Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz“ s-au calificat la faza finală a celui mai mare concurs de robotică din România, după ce la Campionatul Regional desfășurat în perioada 22 – 24 februarie au obținut locul 17 (Code Warriors), respectiv 25 (SNGine), din 36 de echipe participante.

Echipa Code Warriors este coordonată de către profesorul Marius Goșa și informaticianul Alex Musteață și este alcătuită din liceenii Denisa Dragotă, Maria Morar, Constantin Nistor, Mihai Dancu, Ștefan Bîrsan și Vlad Veliciu. Aceștia au construit robotul denumit Arthur, cu care au reușit să obțină până în acest moment următoarele rezultate: locul 12 la Campionatul Demonstrativ de la Cluj Napoca, locul 5 la Campionatul Demonstrativ de la Oradea, iar la Campionatul Regional Eliminatoriu de la Timișoara au obținut locul 2 la secțiunea „Innovative Award“ și locul 13 la meciurile dintre roboți, fiind a 17-a echipă calificată la etapa națională.

Echipa SNGine Team este coordonată de către profesorul Cornelia Maier și este alcătuită din elevii Flavius Fetean, Ștefan Bodogae, Ioana Grecu, Sergiu Idu, Alexandru Aldea, Cezar Suciu, Mihai Cornea, Beniamin Avrămiță, Cătălin Crăciun și Clarissa Achimeț. Robotul construit de ei se numește Emanuel, reușind până în acest moment să obțină locul 29 la Campionatul Demonstrativ de la Cluj Napoca, iar la Campionatul Regional Eliminatoriu de la Timișoara au obținut locul 3 la secțiunea „Control Award“, fiind a 25-a echipă calificată la etapa națională.

Faza națională a competiției va avea loc la București, în perioada 22 – 24 martie 2019.