MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Masca devine obligatorie în unele spații deschise din Mediaș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis ca purtarea măștii de protecție în spații deschise să devină obligatorie.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe  a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu și a fost pusă în aplicare începând cu 3 august 2020, orele 00.00, măsura fiind valabilă în tot județul.

Masca este obligatorie în următoarele spațiile publice deschise: piețe agroalimentare cu program zilnic, aceasta fiind obligatorie de luni până vineri doar în intervalul orar 15:00-18:00 și permanent sâmbăta și duminica, iar în piețe agroalimentare cu program săptămânal, piețe volante/mixte, târguri, piețe de vechituri pe întreaga durată a desfășurării acestora, în zonele de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări pe perioada staționării și îmbarcării.

De asemenea este obligatorie în locuri de socializare din parcuri (mese pentru șah, etc.), ceremonii funerare, evenimente culturale organizate în spații deschise – atât pentru participanții la eveniment, conform legislației în vigoare, cât și pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staționeze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.

Administratorii/Proprietarii spațiilor deschise au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în locațiile stabilite prin Hotărârea nr. 37 din 31 iulie 2020.