MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Promovarea Serviciului de Urgență 112

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) desfășoară în această perioadă o campanie de informare și de promovare a Serviciului de Urgență 112. Date fiind numeroasele apeluri nejustificate efectuate zilnic la acest număr, Serviciul de Telecomunicații Speciale consideră important ca cetățenii  să cunoască modul în care funcționează Serviciul de Urgență 112, cazurile pentru care se apelează  112, precum și modul în care sunt gestionate apelurile de urgență.

Aceste informații se regăsesc pe site-ul oficial www.sts.ro, la secțiunea despre 112 (https://www.sts.ro/ro/despre-112).

Potrivit statisticilor, la numărul unic de urgență 112 se primesc zilnic mii de apeluri prin care sunt anunțate situații care necesită ajutorul echipelor de intervenție. Dintre acestea, un procent ridicat îl reprezintă apeluri non-urgente, pentru care nu este necesară intervenția în regim de urgență a agențiilor specializate – Ambulanță, SMURD, Pompieri, Poliție, Jandarmerie sau Salvamont. Pentru ca salvatorii să ajungă în cel mai scurt timp la persoanele care necesită ajutor, este imperios necesar ca apelurile nejustificate la numărul de urgență 112 să fie reduse, prin creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației privind importanța apelării responsabile a Serviciului de Urgență 112.