MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Debating European Democracy

Tineri din patru țări vor dezbate la Mediaș democrația europeană

Primăria Municipiului Mediaș va derula în perioada 8 – 10 mai proiectul internațional  „Debating European Democracy“, cofinanțat din fonduri europene, în cadrul programului „Europa pentru Cetățeni“.
Aproximativ 60 de invitați din străinătate, dar și din municipiul nostru vor lua parte la activitățile desfășurate în cadrul proiectului. Au răspuns apelului lansat de municipiul Mediaș liceeni din orașele cu care suntem înfrățiți: Dabrowa Gornicza – Polonia, De Fryske Marren – Olanda și Sopron – Ungaria, precum și din toate liceele medieșene, însoțiți de coordonatori.
Activitățile pregătite în cadrul proiectului sunt variate și au ca scop o mai bună cunoaștere a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, felul în care se desfășoară alegerile pentru Parlamentul European, dar și percepția asupra acestui subiect în rândul tinerilor din fiecare țară participantă.
Vor fi trei zile pline, în care adolescenții vor ajunge să se cunoască și să schimbe impresii atât în ceea ce privește tema propusă - dezbaterea democrației europene, dar și referitor la alte subiecte comune tinerilor care vor fi prezenți în municipiul nostru.

Programul primei zile – marți, 8 mai 2018, este următorul:

Ora 10:00 – Primirea oficială a delegațiilor din străinătate și din Mediaș, în Sala „Daniel Thellmann“ a Primăriei, urmată de un cuvânt de bun venit adresat de către edilii Municipiului Mediaș
Orele 10:15 – 12:30 – Prezentarea delegațiilor și a orașelor din care provin; prezentare „Percepția alegerilor europarlamentare, din diferite puncte de vedere, în fiecare dintre țările participante“
Activitățile desfășurate la sediul Primăriei Mediaș vor fi transmise live, pe site-ul www.primariamedias.ro, accesând: live ședințe CLM/Debating European Democracy
De asemenea, în după amiaza primei zile, participanții vor avea ocazia de a vizita diferite puncte de atracție turistică din municipiul nostru și vor participa la o emisiune a postului local de televiziune.