MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Debating European Democracy la start

Prima zi

Prima zi

Marți, 8 mai 2018, a debutat proiectul „Debating European Democracy“, organizat de către Primăria Municipiului Mediaș și cofinanțat de către Comisia Europeană, prin Programul „Europa pentru Cetățeni“.

Oaspeți din 3 orașe înfrățite ale Mediașului – Dabrowa Gornicza (Polonia), De Fryske Marren (Olanda) și Sopron (Ungaria), dar și liceeni și profesori din municipiul nostru  au participat ieri la activitățile pregătite în cadrul proiectului.

În prima parte a zilei, au fost întâmpinați la sediul Primăriei Mediaș de către doamna viceprimar Christine Thellmann și au avut loc prezentări ale orașelor și instituțiilor de învățământ din orașele participante, dar și prezentarea percepției alegerilor europarlamentare, în fiecare din țările participante, purtându-se discuții interactive între tineri.

Au fost vizitate apoi Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz“ și Liceul Teoretic „St. L. Roth“, iar la finalul zilei oaspeții au beneficiat de un tur ghidat al municipiului, fiind punctate obiective de interes turistic din Mediaș.  

Proiectul „Debating European Democracy“ se va încheia în data de 10 mai 2018 și se bucură de participarea  a 60 de liceeni și coordonatori din orașele  Dabrowa Gornicza (Polonia), De Fryske Marren (Olanda), Sopron (Ungaria) și Mediaș.