MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

„Școala Altfel“ la instituțiile publice medieșene

          Primăria Municipiului Mediaș a sprijinit în săptămâna 23-27 octombrie unitățile de învățământ care au ales această perioadă pentru desfășurarea programului „Școala Altfel“.

          Astfel, clasele I B și I C ale Liceului Teoretic „Roth – Oberth“ au vizitat sediul Primăriei Mediaș, unde cei mici au fost întâmpinați de primarul municipiului, dl. Gheorghe Roman și de directori din cadrul instituției. Copiii, îndrumați de doamnele Delia Maca și Melitta Homm s-au familiarizat cu o serie de activități desfășurate în cadrul primăriei și au intrat, pentru scurt timp, în rolul aleșilor locali.

          Prin intermediul Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth”, în cadrul „Săptămânii Altfel“  au fost desfășurate activități cultural – educative, care i-au implicat pe elevii clasei a III-a B Step by Step a Şcolii Gimnaziale Nr. 4, îndrumaţi de doamnele Liliana Marcu și Diana Tutelea, dar și pe elevii clasei I ai Şcolii Gimnaziale „George Popa”,  îndrumaţi de doamna Daniela Dragoman. Aceștia au fost purtați în călătorii în lumea cărților și antrenați în ateliere de creativitate.

          De asemenea, Muzeul Municipal Mediaș a fost vizitat de peste 400 de elevi de la diferite unități de învățământ din Mediaș și împrejurimi. Expozițiile muzeului au fost admirate de elevi de la Școlile Gimnaziale Nr. 4, „George Popa”, „Cireșarii”, Liceul Teoretic „Roth-Oberth”, dar și de la Școala Gimnazială din Giacăș și de la Colegiul „Octavian Goga” din Sibiu.

          Felicităm toate cadrele didactice implicate în aceste activități desfășurate în cadrul programului „Școala Altfel“.