MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Semnarea oficială a proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni

Semnarea oficială a proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată  în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni

 

Ministrul Fondurilor Europene, dl Marcel Boloș, primarul municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman, directorul general al societății Apa Târnavei Mari SA, precum și  directorul general din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dl. Cristian Mărișteanu, au semnat astăzi la Mediaș, documentele pentru implementarea „Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu“, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 2014 – 2020.

Manifestarea s-a bucurat de prezența viceprim-ministrului României, dna Raluca Turcan, a președintelui Consiliului Județean Sibiu, dna Daniela Cîmpean, a prefectului județului Sibiu, dl. Mircea Crețu, alături de care au participat primari din zona de Nord a județului, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor județene.

S.C. Apa Târnavei Mari S.A. va implementa proiectul în 18 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Sibiu: Mediaș, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Blăjel, Brateiu, Șeica Mare, Biertan, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Bârghiș, Alţâna.

 

Proiectul, în valoare totală de aproximativ 122 milioane de euro, fără TVA, își propune investiții substanțiale în sistemele de apă și canalizare din jumătatea de nord a județului nostru.